Δεν τα βρήκαν Χατζηδάκης – ΓΕΝΟΠ για τις ατομικές συμβάσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κατά του νόμου για την ΔΕΗ που αίρει την μονιμότητα στις νέες προσλήψεις και υιοθετεί ριζοσπαστικές αλλαγές στην λειτουργίας της Επιχείρησης, θα στραφεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιώργος Αδαμίδης, υπάρχει έντονη διαφωνία στα θέματα των εργασιακών σχέσεων.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων και ατομικές συμβάσεις» ανέφερε ο κ. Αδαμίδης και ζήτησε από τον υπουργό να επανεξετάσει το νόμο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν μπορεί η ΓΕΝΟΠ να συμφωνήσει στην πρόσληψη προσωπικού χωρίς δικαιώματα σε μια εταιρεία που λειτουργεί διαχρονικά με συλλογικές συμβάσεις. Το οξύμωρο, όπως αναφέρθηκε είναι ότι στην ΔΕΥΑΝ υπήρξαν ατομικές συμβάσεις που όμως δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «προσπαθούμε να ανέβει η ΔΕΗ την ανηφόρα. Προτάξαμε το πρόβλημα της ρευστότητας» ενώ σημείωσε πως το θέμα της εθελούσιας εξόδου θα εξειδικευθεί σε δεύτερο χρόνο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα εφαρμοστεί το μοντέλο του ΟΤΕ με τρόπο ο οποίος, αν και δεν θα είναι γενναιόδωρος, δεν θα αδικεί κανέναν.