Δήμαρχος Λέρου: “Ας πάνε τους μετανάστες… στου Μαξίμου”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους κατοίκους και τον δήμο της Λέρου για την επικείμενη μεταφορά νέων μεταναστών από τη Σύμη στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών του νησιού.

Ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί, στο οποίο ήδη φιλοξενούνται περίπου 3.000 μετανάστες, και τόνισε ότι η Λέρος δεν αντέχει και άλλους μετανάστες.

Ο κ. Κόλλιας καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού προκειμένου να κλείσουν το λιμάνι και να μην επιτρέψουν το καταμαράν, που θα φέρει 40 νέους μετανάστες, να προσεγγίσει

«Υπάρχει κίνδυνος της ζωής των μεταναστών πλέον. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο, δεν έχω προσωπικό, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αποκομμιδή απορριμμάτων», τόνισε, ενώ συνέχισε αναφέροντας «εμείς θα κατεβούμε στο λιμάνι και καλώ τον κόσμο να έρθει να διαμαρτυρηθεί, και από εκεί και ύστερα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

«Είναι δυνατόν σε ένα νησί 8.000 κατοίκων, το 40% να είναι μετανάστες; Δεν γίνεται αυτό, ας τους κρατήσουν στη Σύμη νοικιάζοντας ένα ξενοδοχείο, ας τους πάνε στη Ρόδο, ας τους πάνε στο Μαξίμου! Εδώ δεν χωράνε άλλοι μετανάστες», τόνισε ο κ. Κόλλιας.