Μητσοτάκης: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού» στη Βουλή, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και ανικανότητα

Όπως επισήμανε «στην Ευρώπη μόνο το 23% τον απορριμμάτων πηγαίνει σε ταφή. Ορισμένες χώρες μάλιστα παράγουν ενέργεια από σκουπίδια. Αυτά είναι ενδεικτικά για την ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως στην οικονομία έτσι και στην διαχείριση του περιβάλλοντος έχασε το τραίνο των επενδύσεων και υπονόμευση κάθε απόπειρα διαχείρισης των απορριμμάτων».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «τα κατάλοιπα της καθημερινότητας  μπορούν να οδηγήσουν σε πλούτο, να δημιουργηθεί κυκλική οικονομία που παράγει πλούτο, ενέργεια, θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής» ενώ παρατήρησε ότι «είμαστε 24οι στην ΕΕ στην ανακύκλωση, 2οι στην Ευρώπη στην ταφή των απορριμμάτων δυστυχώς. Υπάρχουν καταγεγραμμένες 53 χωματερές, 22 στα νησιά, 21 στην Πελοπόννησο. Αριθμοί που απειλούν την ποιότητα ζωής των πολιτών και βέβαια τον τουρισμό μας».

«Η εικόνα στην Ηλεία και Κέρκυρα είναι αποκαρδιωτική και αποκρουστική. Τα στερεά απόβλητα που προέρχονται από τα σπίτια μας ανακυκλώνονται μόνο σε ποσοστό 20% που σημαίνει θάβουμε 80%» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι στην Αττική πρέπει να υπάρχει ένας μόνο χώρος ταφής απορριμμάτων.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα προσέρχομαι στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Αυτή τη φορά να απαντήσω σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου. Δεν θα πω πολλά λόγια για την εικόνα της Βουλής σήμερα αλλά θα ήθελα να καταγραφεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έστω για τους τύπους να μετέχει κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση του επιπέδου».