Στον Μαρινάκη κατέληξε το σήμα και η ταινιοθήκη του Mega

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέληξε τελικά η ταινιοθήκη και το σήμα του Mega, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλειστηριασμού.

Με βάση τις πληροφορίες, κατατέθηκαν δυο προσφορές: Η πρώτη από την Liquorina Limited ύψους 33 εκατ. και η δεύτερη ύψους 33.999.999 ευρώ από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκαν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί. Με τον πρώτο πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρω από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρω απο την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

Οι ενδιαφερόμενοι έστειλαν σήμερα το πρωί τις δεσμευτικές προσφορές τους για την “Ομάδα Ενεργητικού Α'”, που είναι η ακίνητη περιουσία του Mega, την “Ομάδα Ενεργητικού Β'”, δηλαδή τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, όπως η ταινιοθήκη του, το σήμα “Mega”, οι τίτλοι που έχει κατοχυρώσει, το αρχείο ειδήσεων, τα μηχανήματα και τα χρέη του καναλιού.

Τελικά, η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο ιδιωτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του, δηλαδή, η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών) πωλήθηκαν στον κ.Μαρινάκη.

Στον διαγωνισμό, που αποτελεί και τον πυρήνα αυτού του Mega: περιλαμβάνονται:

*Η ταινιοθήκη, η οποία με τη σειρά της περιλαμβάνει: α) γενικό αρχείο, β) ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού – ψυχαγωγικού περιεχομένου), γ) τηλεπαιχνίδια, δ) μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, ε) μυθοπλασία με σενάριο (ελληνικές σειρές), και στ) αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις (αγώνες). Επιπρόσθετα όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο (δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων)

* Τα σήματα. Αυτά αφορούν τόσο το ίδιο το κανάλι και τις λειτουργίες του όσο και διάφορες εκπομπές. Μαζί με τα σήματα θα μεταβιβασθεί ο διαδικτυακός ιστότπος MEGATV.com καθώς και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης.