Γεωργιάδης: Οι κινεζικές επενδύσεις συνεχίζονται με μεγάλους ρυθμούς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και η διμερής συνεργασία των δύο χωρών συνεχίζονται με πολύ μεγάλους ρυθμούς, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το China Intercontinental Communication Center (CICC).

«Έχουμε κάνει μαζί μεγάλες επιτυχίες. Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν άνοιξε ο δρόμος για τη μεγάλη επένδυση της COSCO στο λιμένα του Πειραιώς.Τώρα, με τη συμφωνία που ανανεώσαμε στο Πεκίνο με την υπογραφή μου πριν περίπου δύο εβδομάδες, συνεχίζουμε αυτήν την πορεία των επενδύσεων» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης,

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην έκθεση της Σανγκάης με κυβερνητική αντιπροσωπεία και πλήθος επιχειρηματιών να τον συνοδεύουν.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Γεωργιάδης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό – αναπληρωτή διευθυντή του Γραφείου Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Weimin Guo, παρουσία της πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Qiyue Zhang.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ