Με ένα e-pass σε όλα τα διόδια της χώρας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ένα πρόβλημα που απασχολεί και ταλαιπωρεί αρκετούς οδηγούς που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο έρχεται να λύσει το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία μας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα δύο υπουργεία έχουν ήδη αποσπάσει την συμφωνία των εταιρειών εκμετάλλευσης των εθνικών οδικών αρτηριών για την συνεργασία τους και την χρήση ενός ενιαίου e-pass

Στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1, το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μεταξύ άλλων θεμάτων της επικαιρότητας, ερωτήθηκε σχετικά με τις αλλαγές που θα φέρει η εφαρμογή της διαλειτουργικότητας στη διέλευση των διοδίων και σχετικά με την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ).

«Η ιδέα εδώ σε ότι αφορά τα διόδια είναι η εξής απλή: πώς μπορούμε χρησιμοποιώντας το ίδιο e-pass να μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας». Στη συνέχεια εξήγησε ότι μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή έχει γίνει ήδη μία πρώτη συζήτηση με τους παραχωρησιούχους. «Υπάρχει λύση, μέσα σε λίγους μήνες ουσιαστικά τα διόδια θα διαλειτουργούν: θα μπορείς με το ίδιο μηχάνημα να πας σε όλη τη χώρα».

Σκοπός της κυβέρνησης είναι η διαλειτουργικότητα του υφιστάμενου συστήματος e-pass. Με λίγα λόγια με έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη θα μπορούν οι οδηγοί να κινούνται στο σύνολο των αυτοκινητόδρομων της χώρας. Έχει ήδη επέλθει συμφωνία με το σύνολο των παραχωρησιούχων και έχει βρεθεί λύση για τον διαμοιρασμό των εσόδων σε συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.