Τέλος οι κλειστοί δρόμοι σε μικρές πορείες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τέλος στην ταλαιπωρία των Αθηναίων που προκαλείται από τις διαδοχικές πορείες θέλει να βάλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα μετακίνησης στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης του προβλήματος σε μικρές πορείες είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ σε ακόμη μικρότερες τα πεζοδρόμια.

Για μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις μπορεί να είναι συγκεκριμένη η διαδρομή της πορείας ώστε να είναι ευκολότερη η διαχείριση της κυκλοφορίας από την αστυνομία ή να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης.

Η κυβέρνηση θα οριστικοποιήσει άμεσα τις προτάσεις της και θα εκκινήσει διάλογο ενώ δεν αποκλείει εάν απαιτηθεί νομοθετική πρωτοβουλία. Όπως ανέφερε ο κ Μητσοτάκης σε στενούς συνεργάτες του «είναι απαράδεκτο λίγες εκατοντάδες άτομα να ταλαιπωρούν μια ολόκληρη πόλη».

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας για το «εμπορικό έμφραγμα» τις ημέρες που οι δρόμοι κλείνουν από συγκεντρώσεις. Όπως λένε, τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραλύουν και το κυκλοφοριακό κομφούζιο ταλαιπωρεί χιλιάδες οδηγούς ακόμη και με ολιγομελείς συγκεντρώσεις.