Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανοδική κίνηση καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Δευτέρα, λόγω των σεναρίων για συνέχιση των συνομιλιών για τις εμπορικές σχέσεις  ΗΠΑ- Κίνας.

Η αισιοδοξία προήλθε από τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Εμπορίου Wilbur Ross, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο οποίος δήλωσε πως “σημειώνουμε καλή πρόοδο” και ότι “δεν υπάρχει φυσική αιτία” για να μην επιτευχθεί μια “πρώτη φάση” εμπορικής συμφωνίας αυτόν τον μήνα.

Ο αμερικανός υπουργός  τόνισε επίσης πως οι άδειες για τις αμερικανικές επιχειρήσεις να κάνουν business με τη Huawei Technologies θα έλθουν “πολύ σύντομα”.

Εντωμεταξύ, τα κράτη της ΝΑ Ασίας συμφώνησαν να βρουν μια φόρμουλα συνεργασίας με την Κίνα για την ανάπτυξη του εμπορίου σε περιφερειακό επίπεδο και δεσμεύτηκαν να υπογράψουν την σχετική συμφωνία  το επόμενο έτος.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 1,44%, ενώ ο Shangai Composite σημειώνει άνοδο 0,8% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Shenzen Comporiste ενισχύεται 0,49%.

Ο νοτιοκορεάτικος Kospi σημειώνει άνοδο 1,43% ενώ άνοδο καταγράφουν και οι δείκτες στην Ταϊβάν (1,43%), στη Σιγκαπούρη (0,03%) και ο αυστραλιανός S&P/ASX σημειώνει άνοδο 0,27%.

Η κατασκευαστική Country Garden σημειώνει άνοδο 2,87%, η ασφαλιστική AIA Group κατά 2,83% στο Χονγκ Κονγκ.

Η Samsung σημειώνει άνοδο 2,15% στη Νότια Κορέα και η SK Hynix ενισχύεται επίσης 1,93%, ενώ οι Foxconn και Taiwan Semiconductor ενισχύονται επίσης 2,97% και 2,68% αντίστοιχα.