Τι είπε ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού που απήχθη από τους πειρατές -Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Λίγες ώρες μετά την πειρατεία στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Τόγκο,  μίλησε στο ΣΚΑΪ  ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που βρίσκεται  όμηρος στα χέρια των πειρατών.

Ο πατέρας του νεαρού ναυτικού, θέτει σειρά ερωτημάτων για τις συνθήκες που οδήγησαν στην απαγωγή του γιου του, υποστηρίζοντας ότι στο πλοίο υπήρχαν φύλακες και αναφέρει πως δεν μπορεί να καταλάβει πως κατάφεραν να μπουν μέσα οι πειρατές και να αρπάξουν το γιο του και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος.

«Πως μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό», «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο», τόνισε ο πατέρας.

Εντωμεταξύ, η πλοιοκτήτρια εταιρία,  σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και ότι κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωση των απαχθέντων. Όπως αναφέρεται, το  δεξαμενόπλοιο αλλά και τα υπόλοιπα είκοσι μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Η εταιρία ζητεί  από τα ΜΜΕ, να σεβαστούν τόσο την ευαίσθητη φύση της υπόθεσης αλλά και τις οικογένειες των μελών του πληρώματος, σε αυτή τη δύσκολες στιγμές που περνούν.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε  λίγο πριν τις 15:00, η ναυτιλιακή EUROPEAN PRODUCT CARRIERS (EPC) αναφέρει:

«Με λύπη επιβεβαιώνουμε ότι καταγράφηκε ένα συμβάν, στο οποίο εμπλέκεται το “ELKA ARISTOTLE”, ανοικτά του Λομέ, Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου του 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαχθούν τέσσερα μέλη του πληρώματος»

Η EPC τονίζει ότι «δεν μπορούμε να σχολιάσουμε με λεπτομέρειες τα γεγονότα στον παρόντα χρόνο, παρά μόνο να πούμε ότι η ασφάλεια των ανθρώπων μας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς και πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την άμεση απελευθέρωσή τους».