Κίνα: Σάλος για το βίντεο που δείχνει χιμπατζή να καπνίζει

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν θηλυκό χιμπατζή να καπνίζει σε περιφραγμένο χώρο ζωολογικού κήπου στην Κίνα.  Σύμφωνα με την Daily Mail, κάποιος τουρίστας φέρεται να πέταξε ένα τσιγάρο μέσα στον χώρο όπου ζουν οι χιμπατζήδες. Ο θηλυκός χιμπατζής δεν έχασε την ευκαιρία, σήκωσε το τσιγάρο και  το έβαλε στο στόμα του δύο φορές πριν το πετάξει στο έδαφος. Η σκηνή μάλιστα καταγράφηκε και σε βίντεο.

Το κλιπ διάρκειας 11 δευτερολέπτων έγινε viral στα social media της Κίνας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, το βίντεο τραβήχτηκε στον ζωολογικό κήπο «Hefei Wildlife Park» στην ανατολική επαρχία Ανχούι. Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου δήλωσε ότι το τσιγάρο είχε πετάξει μέσα στον περιφραγμένο χώρο ένας «απολίτιστος τουρίστας». Όπως εξήγησε, λόγω του μεγάλου όγκου των επισκεπτών, δεν είναι πάντα εφικτό να επιτηρούνται από το προσωπικό όλες οι κινήσεις των χιλιάδων πολιτών που πηγαίνουν καθημερινά στο πάρκο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, πολλοί Κινέζοι χρήστες των social media εξέφρασαν ανησυχία για την υγεία του χιμπατζή, επικρίνοντας τον ζωολογικό κήπο για την ελλιπή επιτήρηση.

Η βρετανική εφημερίδα επικοινώνησε με τη διεύθυνση του πάρκου, που επιβεβαίωσε ότι ο θηλυκός χιμπαντζής που εμφανίζεται στο βίντεο είναι μια χαρά στην υγεία του. Σύμφωνα με τον κ. Ζαν, το όνομα του ζώου είναι Γουαν Μπεν και σήμερα είναι 15 ετών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το βίντεο δεν τραβήχτηκε πρόσφατα και υπογράμμισε ότι ο υπάλληλος που μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ δεν έλαβε άδεια για αυτό, και δεν εκφράζει τις επίσημες απόψεις του πάρκου.