Προσομοίωση πτήσης με πιλότους Μακρόν, Μητσοτάκη και Σι Τζινπίνγκ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η περιπλάνηση που είχαν στην έκθεση της Σεντζέν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ , ο Ιταλός ΥΠΕΞ, η πρωθυπουργός της Σερβίας και ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα είχε και τα απρόοπτα της.

Κάποια στιγμή, στο περίπτερο της Κίνας οι εκθέτες παρουσίασαν στους επισήμους το flight simulator ενός ηλεκτρικού αεροπλάνου που σχεδιάζουν οι Κινέζοι. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθισε στη θέση του πιλότου,  ενώ πίσω του κάθισε ο Κινέζος πρόεδρος και δίπλα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γάλλος πρόεδρος με τη βοήθεια ενός επαγγελματία πιλότου απογείωσε το αεροπλάνο, πέταξε πάνω από την Σαγκάη και το ξανά-προσγείωσε στον προσομοιωτή μέσα σε χειροκροτήματα της μικρής ομάδας που παρακολούθησε την όλη διαδικασία με τους τρεις προέδρους να δηλώνουν κατενθουσιασμένοι από αυτό το μικρό δρώμενο.

Μάλιστα σε όλη την διάρκεια της πτήση ο Γάλλος πρόεδρος από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσκαλούσαν τον Κινέζο πρόεδρο να πάρει το πηδάλιο και να συνεχίσει αυτός την πτήση, την ώρα που ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης μιλουσε με τον Κινέζο ΥΠΕΞ και σχολίαζαν τους άλλους τρεις που έπαιζαν με το πρότυπο κοκπιτ του ηλεκτρικού αεροπλάνου.