Πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο νεαρός μηχανικός που απήγαγαν οι πειρατές στο Τόγκο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 20χρονο Δημήτρη Γκιάτη από το Μεσολόγγι που είναι όμηρος στα χέρια των πειρατών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Δευτέρας “χτύπησαν” το δεξαμενόπλοιο  “ΕΛΚΑ-Αριστοτέλης”.

Μάλιστα, ο πατέρας του νεαρού αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και λαμβάνει τρία χάπια την ημέρα. «Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μια χαρά, μιλάγαμε στο skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε” ανέφερε ο πατέρας του Δημήτρη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε ότι  “Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή».

«Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας. Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει 3 χαπάκια και αυτά πρέπει καθημερινά. Μαζί του.. πού να τα έχει… Όπως βγήκε από την καμπίνα να δει τι γίνεται, του ριχτήκανε. Από εκεί συνέχισε πόλεμος. Αν ήταν στο καράβι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήρανε. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Πήραν τα παιδιά από το καράβι και δεν ξέρουμε πού τα πάνε, αν είναι καλά στην υγεία τους και όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του νεαρού.

«Αυτοί ριχτήκανε στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. 02.:00 π.μ. ήταν εκεί. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε», συμπλήρωσε.
«Θα δώσουμε όσα ζητήσουν για να πάρουμε το παιδί μας πίσω», είπε ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας και στον Alpha.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τοπικές αρχές στο Τόγκο, εκτιμούν πως οι πειρατές έχουν πάρει τους ομήρους τους κάπου κοντά στη Νιγηρία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως και καμία ένδειξη για τα κίνητρά τους και τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι ήταν το παρθενικό ταξίδι του νεαρού ναυτικού ως δόκιμου μηχανικού. Ο 20χρονος είχε μεγαλώσει στο Μεσολόγγι και φοίτησε στο 1ο ΕΠΑΛ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει στη σελίδα του στο facebook σπουδάζει στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.