Καταγγελίες Κικίλια για κύκλωμα στο ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για παρακύκλωμα στη Θεσσαλονίκη το οποίο έφτασε μέχρι και στην αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών “βαφτίζοντας” τους χρήστες μέσω προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

Μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων,ο Υπουργός Υγείας κατέθεσε πόρισμα του Οργανισμού με βάση το οποίο προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για παρακύκλωμα που είχε στηθεί μέσω υπαλλήλων του ΚΕΘΕΑ για το πρόγραμμα Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών.

Μεταξύ όσων κατήγγειλε ο Υπουργός:

– Ουσίες οι οποίες προορίζονταν για το πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκαν από εργαζομένους ως και από εξωτερικά εμπλεκόμενους στο σύστημα.
– Εκδόθηκαν βεβαιώσεις σε μέλη που παράτυπα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χρήσης νομικών ευεργετημάτων από μέλη κι αποφοίτους προγράμματος που το χρησιμοποιούσαν χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με χρήση ουσιών.
– Αναδεικνύονται υπόνοιες για παρακύκλωμα αξιοποίησης των ευεργετημάτων που προβλέπει ο νόμος – μπορεί να συνδεόταν με δικηγόρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δεν μπορούν να αποκλειστούν και εργαζόμενοι του οργανισμού.
– Έχει επιβεβαιωθεί απώλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών με στοιχεία μελών, δίσκων αποθήκευσης,  παραστατικά από συναλλαγές. Όλα αποτελούν περιστατικά που δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα αλλά προκάλεσαν πρόβλημα εποπτείας.

Ο κ. Κικίλιας κατέθεσε το πόρισμα στα πρακτικά της Βουλής λέγοντας ότι πρέπει να λάβουν γνώση όλα τα κόμματα προτού τοποθετηθούν,  εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της απερχόμενης διοίκησης του Οργανισμού κατηγορώντας την ότι “έπνιξε” το πόρισμα αντί να το δώσει στον εισαγγελέα.

“Το απερχόμενο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ ενώ γνώριζε όλα αυτά για τις οικονομικές ατασθαλίες, για το ότι βάφτιζαν ναρκέμπορους ως χρήστες ναρκωτικών για να τους αποφυλακίζουν, για την παράνομη χρήση ναρκωτικών δεν έκανε τίποτα. Ποιος από μας θα ήταν στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, θα έπαιρνε αυτά τα στοιχεία και δεν θα πήγαινε στον εισαγγελέα; Ζητώ να προσκληθεί στην Επιτροπή όλο το προηγούμενο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, να έρθει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έκανε καμία ενέργεια για να προφυλάξει το λαό” είπε ο κ. Κικίλιας.