Την αγορά της Αμερικής κατακτά η Chipita

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενισχύει την παρουσία της η Chipita, στη Βόρεια Αμερική και διατηρεί την ανοδική πορεία των πωλήσεών της στην εν λόγω αγορά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, συνεχίζοντας μία μακροχρόνια συνεργασία, η Chipita απέκτησε πλειοψηφική θέση στην EPTA America, τον αποκλειστικό διανομέα της εταιρείας σε ΗΠΑ και Καναδά.

Η συνεργασία της Chipita με την EPTA America θα επιτρέψει στην εταιρεία την ισχυροποίηση της πετυχημένης πορείας της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, από την έναρξη της συνεργασίας της με την Chipita, η EPTA America παρουσιάζει σταθερά ανοδική τροχιά, καταγράφοντας συνολική αξία πωλήσεων που αγγίζει πλέον τα 20 εκ. δολάρια ετησίως και λειτουργικά κέρδη EBITDA της τάξεως του 15%.

Με την κίνηση αυτή, που αποτελεί το πρώτο βήμα του συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού της Chipita για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, η εταιρεία δηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην αγορά, που έρχεται ως συνέχεια της ευρείας αποδοχής των προϊόντων της από το καταναλωτικό κοινό των ΗΠΑ και του Καναδά στις αγορές της Βόρειας Αμερικής.

Παράλληλα, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, δηλώνει την πίστη της Chipita στη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική που θα φέρει η κοινή, πλέον, πορεία με την EPTA America και οι επιπλέον συνέργειες που θα δημιουργηθούν μεταξύ των δύο εταιρειών, οδηγώντας σε μεγαλύτερη διείσδυση στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά και, επακόλουθα, σε περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας.