Το πρόγραμμα του Κινέζου Πρόεδρου στην Αθήνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την Κυριακή το απόγευμα καταφθάνει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κίνας κ. Xi Jinping, ο οποίος και θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι και την Τρίτη ως επίσημος καλεσμένος της Ελληνικής κυβέρνησης.

Την Δευτέρα το πρωί ο Κινέζος Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 11 έχει προγραμματισθεί η συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος Xi συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό θα επισκεφθεί τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Νέο Ικόνιο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Νωρίς το βράδι της ίδιας μέρας ο Κινέζος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του θα παραβρεθούν σε επίσημο δείπνο που διοργανώνει προς τιμήν του η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εξάλλου την Τρίτη το πρωί ο Πρόεδρoς Xi, συνοδευόμενος από τον κ. Παυλόπουλο θα επισκεφθεί το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και θα ξεναγηθεί. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Κινέζος Προέδρος θα αναχωρήσει για το Πεκίνο.

Η Ελληνική πλευρά αναμένει πως ο ισχυρός άνδρας της Κίνας θα δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας των Σινο-Ελληνικών σχέσεων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για νέες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Xi δεν έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί καμιά άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα την τρέχουσα περίοδο.