Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Kλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού  έκανε έφοδο στα κεντρικά γραφεία τραπεζών και ζήτησε από τα στελέχη να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε και να μην πειράξουν τους υπολογιστές τους, προκειμένου να ερευνήσουν τα γραφεία τους.

Η επί τόπου έρευνα διεξήχθη στα γραφεία των προέδρων, των CEOs, των γενικών διευθυντών και γενικά όσων είναι ψηλά στην ιεραρχία των τραπεζών και συγκεκριμένα στα γραφεία υψηλόβαθμων στελεχών που συμμετέχουν στα ΔΣ και στις επιτροπές.

Οι έλεγχοι έγιναν για να εξακριβωθεί εάν οι τράπεζες έχουν συμμορφωθεί  σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις και τις προμήθειες και αν τυχόν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των τραπεζών για εναρμονισμένες πρακτικές στις χρεώσεις που επιβάλλουν στις τραπεζικές συναλλαγές και στις αναλήψεις από τα ATMs.

Επιπλέον, η έρευνα, επικεντρώθηκε και σε θέματα προμηθειών που εισπράττουν οι τράπεζες και έχει να κάνει με μια σειρά συναλλαγών όπως είναι η πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας, οι χρεώσεις που επιβάλλονται για την αποστολή εμβασμάτων, η προμήθεια για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος στο γκισέ κλπ.

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα προκύψουν ευρήματα από τις έρευνες.