Μιχαηλίδου: “Το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δε θα πάρει το επίδομα γέννας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε τρεις δόσεις θα χορηγείται το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ και θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τις αρχές του 2020.

Πρόκειται για ένα επίδομα που αφορά όλους με εξαίρεση τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου  ξεκαθάρισε ότι «μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα το πάρει».

Όπως τόνισε η υφυπουργός, το επίδομα θα δοθεί είτε  σε τρεις δόσεις ως εξής: Η α΄ δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, θα δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, η β΄ στον τρίτο μήνα και η γ΄δόση στον έκτο μήνα.

Είτε σε δύο δόσεις ως εξής: η α΄ στον πρώτο μήνα και η β΄ στον έκτο μήνα και έτσι θα ευνοηθούν πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Όπως ανέφερε,  το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται για το επίδομα του κάθε παιδιού που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 12 εκατ. αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.