Προανακριτική Novartis: Νέα αναβολή για την επόμενη Τρίτη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τελείωσε πριν καν προλάβει να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis μετά την άρνηση των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου να αποχωρήσουν.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μετά και τη σχετική επιστολογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα έχει διαμηνύσει ευθέως προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από την στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προχώρησε στην αντικατάσταση των δύο βουλευτών η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της χωρίς αυτούς.

Μάλιστα νωρίτερα, το πρωί,  ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, φρόντισε να καταθέσει στο προεδρείο της προανακριτικής υπόμνημα το οποίο «τεκμηριώνει νομικά ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών, Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη είναι αυθαίρετη και παράνομη.

Οι ενέργειες και οι προθέσεις των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν ποικίλα σχόλια με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να επισημαίνουν με έμφαση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί με μια σειρά από έωλα διαδικαστικά επιχειρήματα να εμποδίσει το έργο της προανακριτικής.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με επιστολή τους προς το προεδρείο της προανακριτικής θα ζητήσουν να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο:

– Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με τις αρχές των ΗΠΑ.

– Tα σχετικά έγγραφα που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των διαβιβαστικών εγγράφων.

– Aκριβές αντίγραφο του πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση

– Tο σύνολο των ανώνυμων επιστολών και καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί κατά την τελευταία πενταετία από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.