Προανακριτική Novartis: Ζητείται διέξοδο στην εμπλοκή με ΣΥΡΙΖΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Διέξοδο αναζητεί η προανακριτική επιτροπή της Βουλής μετά την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με την εξαίρεση των κυρίων Πολάκη – Τζανακόπουλου προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες για την σκευωρία Novartis. Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια αποφάσισε την συγκρότηση προανακριτικής για την σκευωρία Novartis στις 8.10.2019 αλλά  ως σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων.

Η εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει νέα παράσταση διαμαρτυρίας απειλώντας με την τρίτη κατά σειρά αναβολή της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κων. Φρουζή. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλωστε προαναγγείλει ότι οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης θα επιχειρήσουν να συμμετέχουν στις εργασίες της επιτροπής αν και έχει αποφασιστεί η εξαίρεσή τους.

Για την σημερινή διαδικασία εκτιμάται πως δεν θα εμποδιστεί η είσοδος των Τζανακόπουλου – Πολάκη στην αίθουσα συνεδρίασης. Αν οι δύο βουλευτές προχωρήσουν σε μια ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας και αποχωρήσουν τότε οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά και θα πραγματοποιηθεί η εξέταση του κ. Φρουζή. Εάν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει ακραία ένταση τότε η συνεδρίαση θα αναβληθεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Στην περίπτωση που τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμποδίσουν και τις επόμενες εργασίες τότε το προεδρείο δεν αποκλείεται να ζητήσει τη συνδρομή της φρουράς του κοινοβουλίου προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των δύο βουλευτών στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Πάντως, την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Κουμουνδούρου αναζητά τρόπους διαφυγής από το αδιέξοδο. Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν την δυσφορία τους για τον χειρισμό του θέματος