Συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ την επόμενη εβδομάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019, την πρώτη μετά το ευρωπαικό στοπ στην ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από τον Ζόραν Ζάεφ θα συναντήσει και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Τη διάσκεψη Thessaloniki Summit 2019 διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός  είχε συναντήσει τον Ζόραν Ζάεφ στα τέλη Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη. Στη συζήτησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ότι μπορούσε για να μην κυρωθεί. Ωστόσο όπως είπε μετά την κύρωσή της η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Μάλιστα τότε ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει τον κ. Ζάεφ να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.