Στις 24 Ιανουαρίου η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Για τις 24 Ιανουαρίου προγραμματίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, το 2017, που στοίχισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους.
Η δίκη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος πολιτικής αγωγής συγγενών 8 εκ των θυμάτων, «προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, μετά την μετατροπή των αδικημάτων σε πλημμελήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα».

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Συνολικά για την υπόθεση, παραπέμπονται 21 άτομα με απευθείας κλήση στο ακροατήριο. Μεταξύ των προσώπων που στρέφονταν οι διώξεις είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων κ.ά.

Η δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά κατά περίπτωση στα εξής αδικήματα: πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία δια παραλείψεως κατά συρροή, σωματική βλάβη δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση δια παραλείψεως.