Στην Αθήνα για τρεις ημέρες ο πρόεδρος της Κίνας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από αύριο Κυριακή έως και την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης ο Κινέζος πρόεδρος την Κυριακή, στις 19:30 περίπου, θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τη Δευτέρα το πρωί, στις 9:50, ο κ. Xi Jinping θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 10:00 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 16:30 το απόγευμα ο κ. Xi Jinping, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal).

Στις 19:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη στις 10:30 το πρωί ο κ. Xi Jinping, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.