Ποινικός Κώδικας: Επιστρέφει το αυτόφωρο για τη μουσική μετά τις 10 το βράδυ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένας ακόμα πονοκέφαλος προστίθεται στον κλάδο των καφέ, μπαρ και εστιατορίων με τις νέες αλλαγές που έρχονται στον Ποινικό Κώδικα.

Οι τροποποιήσεις που φέρνει η κυβέρνηση αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα στο χώρο αφού ο κλάδος φαίνεται να γυρίζει χρόνια πίσω.

Τα νέα δεδομένα δείχνουν πως η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, η συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αυτόματα ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού που είναι παρών κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο.

Όλα αυτά την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας «ζουν» από τους τουρίστες που βγαίνουν και ξοδεύουν χρήματα για τη διασκέδασή τους.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως στην περίπτωση που ο εκάστοτε Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις 10 το βράδυ τον χειμώνα και στις 10 το καλοκαίρι.

Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές είναι προβληματισμένοι και εκτιμούν πως οι παραπάνω τροποποιήσεις θα επιδεινώσουν την κατάσταση στο χώρο τους.