Χονγκ Κονγκ: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών αστυνομίας (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε «πεδίο μάχης» έχει μετατραπεί το Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες ώρες έπειτα από τις άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, ειδικά μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσε ο εξ επαφής πυροβολισμός αστυνομικού σε νεαρό που συμμετείχε στα επεισόδια (Δείτε ΕΔΩ).

Ακόμη μια εξαιρετικά σκληρή σκηνή φέρεται να σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο. Αυτή τη φορά το σκληρό βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, δείχνει μία ομάδα αστυνομικών να ξυλοκοπούν με μανία έναν διαδηλωτή. Ο διαδηλωτής έχει πέσει κάτω και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν με τα γκλοπ τους, τη στιγμή που ένας άλλος αστυνομικός απειλεί να ρίξει χημικά σε αυτούς που τραβούν το βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/Carmen_NgKaMan/status/1193859697713045505

«Εχθρούς του λαού» χαρακτήρισε τους διαδηλωτές η ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, λίγο μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό αστυνομικού.

Η Κάρι Λαμ ανέφερε ότι η βία, στην οποία έχει διολισθήσει η πρώην βρετανική αποικία, έχει υπερβεί τα αιτήματα των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών. Επίσης, εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο ενός φοιτητή την περασμένη εβδομάδα.

Η Κάρι Λαμ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους τρόπους και τα μέσα για τον τερματισμό της βίας το συντομότερο δυνατόν. Η προτεραιότητα τώρα, είπε, είναι ο τερματισμός της βίας και η επιστροφή στην ομαλότητα.

Σε μεγάλο μέρος της αυτόνομης περιοχής της Κίνας επικρατούσε νωρίτερα σήμερα το πρωί χαοτική κατάσταση, εν μέσω των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται επί έξι μήνες. Χθες Κυριακή η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν φθορές ιδίως σε εμπορικά κέντρα στον σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κόμβο της Ασίας.