Κ. Μητσοτάκης σε Σι Τζιανπίν: “Σταθμός η επίσκεψή σας για την εμβάθυνση των σχέσεων μας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Σημαντικός σταθμός στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων, αποτελεί η επίσκεψη αυτή”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Σι Τζιανπίν κατά την μεταξύ τους συνάντηση.

“Οι συναντήσεις μας σηματοδοτούν μία νέα εποχή στη σχέση μας. Έχει γίνει σαφές ότι Ελλάδα και Κίνα μπορούν να αναδείξουν πολλά από τα στρατηγικά τους πλεονεκτήματα, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σι Τζιανπίν, αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη θερμή, όπως τη χαρακτήρισε, υποδοχή, ανέφερε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Σαγκάη και οργάνωσε μία σειρά από εκδηλώσεις με επιτυχία.

“Η Κίνα είναι αφοσιωμένη σε ένα οικονομικό άνοιγμα και αυτό δίνει περαιτέρω ώθηση στην παγκόσμια οικονομία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ενδυναμώσει την οικονομία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και η συνεργασία μας μπορεί να οδηγήσει σε αυτά και να επωφεληθούν όλοι.

Στο λιμάνι του Πειραιά το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας το μετέτρεψε το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Η συνεργασία μας θα έχει αποτελέσματα που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες μας. Οι διμερείς συμφωνίες που θα υπογραφούν θα διευρύνουν την συνεργασία και θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στις σχέσεις μας”, κατέληξε.