Παρεμβάσεις στο πρόγραμμα “Χρυσή Βίζα” -Τι σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πρωτοβουλίες για την τόνωση της αγοράς ακινήτων σε περιοχές που δεν είναι τόσο ελκυστικές στη χώρα μας, αναμένεται να πάρει το υπουργείο Ανάπτυξης, επικεντρωμένο στο πρόγραμμα “Χρυσή Βίζα” που αφορά στους ξένους επενδυτές.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η αγορά ακινήτων σε ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας μας, μελετά να προβεί σε αλλαγές αναφορικά με το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την απόκτηση «χρυσής βίζας» από ξένους αγοραστές.

Σήμερα, το ποσό που απαιτείται για την έκδοση της “Χρυσής Βίζας”, είναι σταθερά στις 250.000 ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που δρομολογείται, είναι να καταργηθεί αυτή η ρύθμιση και το ποσό να διαφοροποιείται ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή.

Έτσι, μελετάται να αυξηθεί το ελάχιστο αυτό ποσό που απαιτείται σε περιοχές υψηλής ζήτησης ακινήτων και να μειωθεί σε άλλες περιοχές, όπου μέχρι σήμερα η τοπική αγορά ακινήτων δεν έχει ανακάμψει μετά τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επιδιώκει να αναθερμάνει την αγορά ακινήτων στη χώρα μας και την τόνωση της σε
συγκεκριμένες περιοχές, ενώ παράλληλα να αποφύγει το “φούσκωμα” των τιμών σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση.