Στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά το μεσημέρι ο Πρόεδρος ΣΙ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (ΣΕΠ), επισκέπτεται σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας  ΣΙ Τζινπινγκ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα, στην οποία όπως είναι ήδη γνωστό κατέφθασε χθες Κυριακή.

Η επίσκεψη αυτή συνοδεύεται από δύο πρωτιές καθώς ο ΣΕΠ είναι ιστορικά και χρονικά η πρώτη μεγάλη και σημαντική επένδυση της Cosco στην Ελλάδα ενώ ο Πρόεδρος Σι, είναι ο πρώτος κινέζος Πρόεδρος που τον επισκέπτεται.

Πρόκειται για μια κίνηση καθαρά συμβολικού χαρακτήρα, όπως εξίσου γεμάτη με συμβολισμούς ήταν και η επίσκεψη του Προέδρου της Cosco κάπτεν ΣΟΥ Λιρονγκ, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αμέσως μετά την άφιξη του στην Ελλάδα, κατευθείαν από το αεροδρόμιο.

Η κινεζική πλευρά, όπως όλα δείχνουν, με τις κινήσεις αυτές θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι την ενδιαφέρει ζωηρά η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και πως δεν προτίθεται να ρίξει νερό στο κρασί της σε ότι αφορά το συνολικό πλάνο της επένδυσης της, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την συζήτηση .

Με άλλα λόγια η Cosco και κατ΄επέκταση και η κινεζική κυβέρνηση θα κάνουν τα πάντα ώστε πολύ σύντομα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δώσει το πράσινο φως για την επέκταση του κοντέινερ τέρμιναλ ώστε να φτάσει την δυναμικότητα των δέκα εκατ. κοντέινερ των 20 ποδών, τον χρόνο.

Επί της διαδικασίας τώρα, ο Κινέζος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγο του, θα καταφθάσει στον Σ.Ε.Π. λίγο μετά της τέσσερις το μεσημέρι. Εκεί θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του. Εντός του χώρου της εκδήλωσης θα τον αναμένει ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος και θα τον καλωσορίσει την Ελλάδα.