388 δισ. δολάρια έχασαν οι δισεκατομμυριούχοι το 2018

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κι όμως, ο παγκόσμιος πλούτος, για πρώτη φορά σε 15 χρόνια, καταγράφει πτώση και οι δισεκατομμυριούχοι, είδαν την περιουσία τους να «μειώνεται»  την περασμένη χρονιά.

Τα στοιχεία παρουσίασε η  ετήσια «Billionaires Report» της UBS/PwC  και σύμφωνα με το Marketwatch, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν πως ο πλούτος κατέγραψε πτώση κατά 4% διεθνώς, φτάνοντας τα 388 δισ. δολάρια, συνολικά, σε σχέση με τα 8,5 τρισ. δολάρια το 2018.

«Η έκρηξη δισεκατομμυριούχων που καταγράφεται τα τελευταία 5 χρόνια έφτασε στο σημείο της φυσικής διόρθωσης» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της UBS Global Wealth Management, Τζόσεφ Στάντλερ, ο οποίος πρόσθεσε «Το πιο δυνατό δολάριο σε συνδυασμό με τη γενικότερη αβεβαιότητα στις αγορές, εξαιτίας του ασταθούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος, δημιουργούν τις συνθήκες για αυτή την πτώση».

Με βάση τα  αποτελέσματα της έρευνας, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ενώ οι ΗΠΑ αναδεικνύονται ισχυρές, καθώς  οι μεγιστάνες της τεχνολογίας  καλύπτουν το χαμένο έδαφος.

Πάντως, η μελέτη έδειξε ότι παρά την «πτώση» στη συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων,  φαίνεται ότι αυξήθηκε ο αριθμός των “billionnaires” για  το 2019. Σύμφωνα με την μελέτη, υπολογίζονται σε  2.101 οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, δηλαδή περίπου 589 περισσότερους από ότι πριν από 5 χρόνια. Μάλιστα,η Κίνα «παράγει» ένα δισεκατομμυριούχο κάθε 2 με 2,5 ημέρες, παρά τον περιορισμό του πλούτου.