“COSTA DIADEMA”: η βασίλισσα της COSTA CRUISES στον Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 4 λεπτά

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Φώτης Καρλής

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία με το 5Wnews  να επισκεφτούμε, για πρώτη φορά το Ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, «COSTA DIADEMA» και να δούμε από κοντά τη νέα γενιά κρουαζιεροπλοίων της COSTA CRUISES.

Φυσικά, παρά το μέγεθος τους δε θα μπορούσε να λείπει το Ιταλικό στυλ και η φινέτσα της Costa Cruises.

Το πλοίο επισκέφτηκε για πρώτη φορά το λιμάνι του Πειραιά, κατά την 20ήμερη κρουαζιέρα του από τη Τσιβιταβέκια προς το Ντουμπάι, όπου και θα παραμείνει για 2 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν άλλα δύο πλοία της COSTA CRUISES, τα αδελφά COSTA LUMINOSA & DELIZIOSA.

Σημεία αναφοράς του πλοίου είναι το αίθριο «ELIODORO», που βρίσκεται στο κέντρο του πλοίου, και εκτείνεται σε 9 καταστρώματα, και το αίθριο «FIORENTINO», που βρίσκεται στην είσοδο του κεντρικού εστιατορίου και δεσπόζει γλυπτό της «DIADEMA»

Οι 4.947 επιβάτες (μέγιστη χωρητικότητα) φιλοξενούνται στα 14 (από τα 16, συνολικά) καταστρώματα και μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 5 κατηγοριών καμπινών, εσωτερικές, εξωτερικές, με μπαλκόνι και σουίτες, οι οποίες βρίσκονται στα 9 καταστρώματα του πλοίου (1ο, 2ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο και 12ο).

Επίσης, υπάρχει μια ειδική κατηγορία καμπινών και σουιτών, η SAMSARA, η οποία εκτός των υπολοίπων ανέσεων, προσφέρει και υπηρεσίες «Ευεξίας».

Το πλοίο παρέχει πλειάδα επιλογών διασκέδασης στους φιλοξενούμενους του στα 8 καταστρώματα (3ο, 4ο, 5ο, 10ο, 11ο, 12ο, 14ο και 15ο) όπως θέατρο 2 καταστρωμάτων (έως 1500 θέσεων περίπου), ντίσκο 2 καταστρωμάτων, εμπορικό κέντρο, 4 υδρομασάζ, γήπεδο μπάσκετ, γυμναστήριο, χώρος μασάζ και ομορφιάς, σάουνα, 4D Cinema, Laser Fun Game Room, internet corner, καπνιστήριο πούρων, βιβλιοθήκη, παιδότοπος, 2 πισίνες (εκ των οποίων, ο περιβάλλον χώρος της μίας εκτείνεται σε τρία καταστρώματα και μπορεί να γίνει εσωτερική με κινητή οροφή), διαδρόμους jogging και χώρους Yoga, Gelateria Ιταλικού παγωτού και ζαχαροπλαστείο σοκολάτας. Επίσης, έχει ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα water parks εν πλω για όλες τις ηλικίες, με καταρράκτες νερού και τεχνητό κάστρο και πειρατικό καράβι.

Επίσης, ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει να γευματίσει μεταξύ 7 εστιατορίων (1 κεντρικό, 1 μπουφέ, 1 αυθεντική Ιταλική πιτσαρία, 1 κινέζικο, 1 εστιατόριο αποκλειστικά για τους φίλους των burgers και άλλα 2 θεματικά) και να πιει το ποτό του στα 7 εσωτερικά και εξωτερικά bars και τον καφέ του σε 6 σαλόνια και καφέ.

Το COSTA DIADEMA ναυπηγήθηκε το 2014 στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, για λογαριασμό της ιταλικής COSTA CROCIERE, μέλος του ομίλου Carnival Corporations.  Το πλοίο είναι το τελευταίο μέλος της οικογένειας κρουαζιεροπλοίων Dream Class, στην οποία ανήκουν άλλα 3 κρουαζιερόπλοια του ομίλου.

Το 133.019 τόνων πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει 4947 επιβάτες και 1253 άτομα πλήρωμα. Έχει μήκος 306 μ., πλάτος 37μ. και βύθισμα 8,5 μ. Επίσης, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 22,5 κόμβων και υπηρεσιακή 20.

Το COSTA DIADEMA το 2020 θα πραγματοποιεί, ως επί τω πλείστον, 7ήμερες κρουαζιέρες από Βαρκελώνη, Μασσαλία και Σαβόνα στην Δυτική Μεσόγειο.

Αναλυτικότερα, από τον Ιανουάριο έως μέσα Μαρτίου και από μέσα Οκτωβρίου έως Δεκέμβριο θα είναι εγκατεστημένο στον Αραβικό κόλπο αναχωρώντας εβδομαδιαίως από Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι (στα οποία  2 θα έχει και από μια διανυκτέρευση) προς Μοσκάτ και Ντόχα. Από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο θα αναχωρεί, εβδομαδιαίως, από Σαβόνα προς Νάπολη, Παλέρμο Ίμπιζα, Βαρκελώνη, και Μασσαλία.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, το Cruiseway Travel και τους κ. Ε. Βενιέρη και την Ε. Τρέσσου για την εξαιρετική οργάνωση, παρουσίαση και ξενάγηση στο πλοίο.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση η κ. Τρέσσου μας ενημέρωσε ότι πολλές εταιρείες επιστρέφουν στην Τουρκία και την Αίγυπτο το 2020, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την Ελληνική κρουαζιέρα, καθώς Ελλάδα και Τουρκία αποτελεί ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν για τους μεγάλους παίχτες κρουαζιέρας.

Το Cruise Travel  αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες αλλά και τις πιο θεματικές Εταιρίες Κρουαζιέρας παγκοσμίως, εξασφαλίζοντάς τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία προϊόντων Κρουαζιέρας, στην Ελληνική αγορά.

Επίσης, είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Costa Cruises για την Ελλάδα και επιλεγμένος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των ακόλουθων εταιρειών: MSC Cruises, Norwegian Cruise Line,Holland American Line,Carnival Cruises,Disney Cruise Line Pullmantur Cruises, Seabourn, Oceania Cruises, Silversea Cruises, Regent Seven Seas