Προανακριτική Novartis: Τι κατέθεσε ο Κ. Φρουζής 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Ήθελαν να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον “κύριο Novartis” που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του» είπε ο κ. Φρουζής ξεκινώντας μετά από 3 αναβολές την κατάθεσή του στην Προανακριτική επιτροπή.

Σημείωσε προς τα μέλη της Επιτροπής: «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τριάμιση χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying»

Ο κ. Φρουζής έκανε αναφορά στα δυο του παιδιά που τα μεγάλωσε μόνος του. Όπως είπε από την Novartis αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να φύγει εκτός Ελλάδος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση επικαλέστηκε δημοσιεύματα («Εφημερίδα Συντακτών» και Documento το 2016-2017) τα οποία «με παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου. Τον Φλεβάρη του 2017 ήλθε έλεγχος στο σπίτι. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά. Πήρανε το λαπ τοπ του γιου μου Δημήτρη» περιέγραψε.

Όπως είπε, έλεγχος του έγινε χωρίς να υπάρχει έκθεση. «Δεν ξέρω ποιοι με έψαξαν. Φεύγοντας είπαν πως δεν βρήκαν τίποτα. Δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως. Μετά έψαξαν τους λογαριασμούς μου» είπε ο Κ. Φρουζής.

Ο κ. Φρουζής επέμεινε ότι «δεν κλήθηκα ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. Ποτέ».