Προφυλακίστηκαν τα δύο μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο συλληφθέντες για συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο κατηγορούμενοι, κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Μάλιστα, οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν με ένταση καθώς αλληλέγγυοι που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια κατά την έξοδο των δύο κατηγορουμένων από το ανακριτικό γραφείο πέταξαν νερά και καφέδες σε δυνάμεις των ΥΜΕΤ και εκείνες απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδες κρότου λάμψης.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους οι δυο κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις για πέντε ενέργειες, και ειδικότερα για τρεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και στις πρεσβείες Μεξικού και Γαλλίας.

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα των εκρήξεων, δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, και συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος  φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο Χολαργό και την συμμετοχή στην οργάνωση. Κατά πληροφορίες υποστήριξε πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που τον κατονόμαζε ως τρομοκράτη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου κατηγορούμενου Κ. Παπαδάκης ανέφερε πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε: «Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι». Ακόμη ανέφερε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.