Σε αρνητικό έδαφος το αργό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πτώση κατέγραψε  το πετρέλαιο τη Δευτέρα καθώς  εκφράζονται φόβοι ότι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, δεν θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, με αφορμή την επιφυλακτικότητα που επέδειξε σε δηλώσεις του, ο  Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ δήλωσε μέσα στο σαββατοκύριακο ότι οι συζητήσεις με την Κίνα πάνε “πολύ καλά”, ωστόσο διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε άρση των δασμών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας. Παράλληλα, επανέλαβε ότι εάν η συμφωνία “δεν είναι σπουδαία” δεν θα την υπογράψει.

“Οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν, νομίζω πολύ καλά και εάν συνάψουμε τη συμφωνία που θέλουμε θα είναι μία σπουδαία συμφωνία” ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι “εάν δεν είναι σπουδαία η συμφωνία, δεν θα την κάνω”.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 38 cents ή 0,7% διολισθαίνοντας στα 56,86 δολ. ρο βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.Το Brent Ιανουαρίου παράλληλα υποχώρησε 33 cents ή 0,5% στα 62,18 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.