Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, προκαλούν τα χθεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας.

Εξάλλου, η παρουσία του Ν.Φίλη, τη Θ.Φωτίου και της Μ.Τζούφη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων, δείχνει πως η αντιπολίτευση θα ανεβάσει ψηλά τη “θερμοκρασία” της κόντρας με την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε πως «η κυβερνητική πολιτική θέλει να διώξει παιδιά από τα πανεπιστήμια ή να τα εμποδίσει να εισέλθουν σε σχολές, ώστε να δημιουργήσει μια μεγάλη πελατεία προς τα κολέγια και τα άλλα ιδιωτικά σχολεία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους, κάνοντας λόγο για αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο πανεπιστημιακό χώρο, λίγες μέρες κλίμα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Μαξίμου, ισχυρίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαμορφώσει μία ατζέντα νόμου και τάξης και να στρέψει την προσοχή των πολιτών σε άλλα θέματα, στο προσφυγικό ή στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα αναμένεται να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ εξαιτίας των αντιδράσεων που έχουν ήδη καταγραφεί από πολλούς γαλάζιους δημάρχους.
Επιπλέον, θεωρεί ότι η δημοσκοπική υπεροχή που εξακολουθεί να έχει η ΝΔ, “δεν θα κρατήσει για πολύ,”, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά, επιχειρώντας να αναδείξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να “καθαρίσει” τα πανεπιστήμια από τους “μπαχαλάκηδες”, παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει την ανομία και το χάος στα πανεπιστήμια.