Τσιάρας: Aποσύρεται η διάταξη περί βλασφημίας 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο κ. Τσιάρας μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με την διάταξη για την βλασφημία που υπήρχε στον νέο Ποινικό Κώδικα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι θα αποσυρθεί. Μιλώντας και στο Θέμα 104,6, ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων». Σημείωσε ακόμη ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το νέο Ποινικό Κώδικα στην Βουλή.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Μιλώντας στην Επιτροπή, ο Σπύρος Λάππας χαρακτήρισε κατάπτυστη τη διάταξη και υπογράμμισε ότι δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.

«Δεν ξέρω ποιες σειρήνες σας πίεσαν να επαναφέρετε την κατάπτυστη διάταξη που προσβάλλει το ποινική δίκαιο, προσβάλλει τη χώρα μας που είναι μια δημοκρατική χώρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Σοβαρά, πιστεύετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιοι είχαν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη την είχαν αυτή τη διάταξη».