Βενιάμης στην lloydslist: “Το ICS είναι η ηγετική φωνή της ναυτιλίας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μόνο το International Chamber of Shipping και ο ΙΜΟ μπορούν να εκφράσουν ορθώς την ναυτιλιακή κοινότητα επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην lloydslist ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θ. Βενιάμης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ απηύθυνε προειδοποίηση για το ενδεχόμενο εξαγωγής εσφαλμένων συμπερασμάτων όσο αφορά τις συζητήσεις για την μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα (decarbonisation agenda) ενώ παράλληλα προέτρεψε τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα να διαμορφώσει συντονισμένη πολιτική.

Ο κ. Βενιάμης εξέφρασε ανησυχίες μετά το Global Maritime Forum 2019 της Σιγκαπούρης αλλά και για άλλες διοργανώσεις που κατά την άποψή του επιχειρούν να υποκαταστήσουν το ρόλο του Επιμελητηρίου «θολώνοντας τα νερά» ως προς το ποίος εκφράζει την ναυτιλία.

Τέτοιες διοργανώσεις μπορούν να προσφέρουν υλικό για σκέψεις, αλλά όπως παρατήρησε το ICS είναι η ηγετική φωνή της ναυτιλίας σε παγκόσμια κλίμακα σημειώνοντας ότι είναι αρμόδιο για την εξέταση των τεχνικών και άλλων θεμάτων που δεν μπορούν τα forums να επιλύσουν.

Παγκόσμιες λύσεις που θα είναι λειτουργικές, είπε καταλήγοντας μεταξύ άλλων ο κ. Βενιάμης, μπορούν να προέρχονται από τον ΙΜΟ και τα μέλη του.