Ο Έλληνας μηχανικός από το Μεσολόγγι επικοινώνησε με την οικογένειά του

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πρόσκαιρη ανακούφιση πήρε η οικογένεια του 20χρονου Έλληνα μηχανικού που κρατείται από τους πειρατές μετά την έφοδο που έκαναν στο δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων, στην περιοχή του Τόγκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, ο 20χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την οικογένειά του και τους διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, γεγονός που έδωσε μία μικρή ελπίδα στους οικείους του, ότι γρήγορα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο και θα μπει τέλος στην απόγνωσή τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να μεθοδευτεί με ασφάλεια η επιστροφή του Έλληνα μηχανικού στην Ελλάδα, με την συνδρομή των διαπραγματευτών που έχουν αναλάβει την υπόθεση αυτή.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι πειρατές που λυμαίνονται τον κόλπο της Γουινέας με επιθέσεις σε πλοία και απαγωγές, επιδιώκουν να εισπράξουν τα λύτρα και ήδη έχει γίνει η σχετική επαφή μέσω των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι, από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που άρπαξαν οι πειρατές, δύο είναι Φιλιππινέζοι και ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών στις Φιλιππίνες διαμήνυσαν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.
Να σημειωθεί ότι, οι διαπραγματεύσεις γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα για την απελευθέρωση των τεσσάρων ναυτικών.