ΥΠΕΞ: Παρακολουθεί στενά την υπόθεση απαγωγής του Έλληνα ναυτικού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στενά παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του 20χρονου ναυτικού το συντομότερο δυνατόν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Από της λήψεως της σχετικής ενημέρωσης από το υπουργείο Ναυτιλίας, προβήκαμε άμεσα σε ενημέρωση των εμπλεκομένων αρχών της χώρας μας στο εξωτερικό, ειδικότερα την πρεσβεία μας στην Αμπούτζα (καλύπτει δια παράλληλης διαπίστευσης το Τόγκο), η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε άμεσα τις αρχές του Τόγκο, καθώς και τις πρεσβείες μας στην Τιφλίδα και τη Μανίλα, καθώς οι λοιποί απαχθέντες είναι υπήκοοι Γεωργίας και Φιλιππίνων”.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ότι η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου, ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, ένοπλοι-πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνικό τάνκερ «ΕLKA Αριστοτέλης» και απήγαγαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, τον Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό.