Φρουζής: Συνεχίζει σήμερα την κατάθεση στην Προανακριτική

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνεχίζει σήμερα την κατάθεση του στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ξεκινά την συνεδρίαση στις 11 το πρωί, ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής.

Την ίδια στιγμή τα μέλη της προανακριτικής έλαβαν γνώση των όσων είπε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στους δύο ανακριτές που διεξάγουν την παράλληλη έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πικραμμένος απέδωσε εκτελεστικό ρόλο στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μίλησε για κεντρικό σχεδιασμό με στόχο την δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αναφορικά με την κατάθεση του κ. Φρουζή υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη περιέγραψε στα μέλη της προανακριτικής πιέσεις και απειλές από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων.

Η κατάθεση του κ. Φρουζή κρίνεται σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά που καλείται να δώσει εξηγήσεις σε ανακριτική διαδικασία αν και η υπόθεση έχει ξεσπάσει από το 2016.