Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street παρά την αβεβαιότητα των εμπορικών συνομιλιών  ΗΠΑ-Κίνας, ενώ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ.

Ειδικότερα, ο Πάουελ, διαμήνυσε την Τετάρτη ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα εφόσον δεν υπάρξει σημαντική επιδείνωση της οικονομίας.

«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει κατάλληλη εφόσον οι εισερχόμενες πληροφορίες για την οικονομία συνεχίσουν να ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις για μέτρια οικονομική ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στο συμμετρικό στόχο του 2%» ανέφερε ο κ. Πάουελ σε ομιλία του στο Κογκρέσο.

«Φυσικά, αν προκύψουν εξελίξεις που προκαλέσουν σοβαρή επαναξιολόγηση του outlook, θα απαντήσουμε με κατάλληλο τρόπο. Η νομισματική πολιτική δεν είναι προκαθορισμένη» σημείωσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,33% στις 27.783, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,01% στις 3.092 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,05% στις 8.482 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+7,4%) και Nike (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Dow Inc. (-2,9%) και Caterpillar (-1,3%).

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Disney έπιασε νέο ιστορικό υψηλό μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι στο ντεμπούτο της νέας υπηρεσίας streaming Disney+ έχει ήδη αποκτήσει περισσότερους από 10 εκατ. συνδρομητές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,6% στα 57,12 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ανέκαμψε από το χαμηλό τριών μηνών στα 1.465 δολ./oz, σημειώνοντας άνοδο 0,8%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1005 δολ. από 1,1010 την προηγούμενη μέρα.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,87%.