Βρούτσης: Διαψεύδει τα περί πώλησης οφειλών των ταμείων σε ξένα funds

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο οι οφειλέτες που δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπουν στο στόχαστρο των funds και επιβεβαιώθηκε από κύκλους προσκείμενους στον υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη προκάλεσε αναταραχή στην κυβέρνηση.

Με μια λακωνική δήλωση, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, «άδειασε» τον υφυπουργό του, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη. «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα», τόνισε ο κ. Βρούτσης στη δήλωσή του.

Δημοσιεύματα με ανάλογο περιεχόμενο είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τον Σεπτέμβριο, αλλά και τότε διαψεύστηκαν από τον κ. Βρούτση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι οφειλέτες που δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, θα μπουν στο στόχαστρο των funds τα οποία θα τους προσφέρουν επιλογές αποπληρωμής, συνήθως με κούρεμα. Μέρος των εσόδων θα κατευθυνθεί στον ΕΦΚΑ, κάτι που προσδοκά η κυβέρνηση όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters