Γιάννα Αγγελοπούλου: “Ψέμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφεραν την κρίση”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Για όλα τα θέματα μίλησε η Γιάννα Αγγελοπούλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, απορρίπτοντας την άποψη ότι  τεράστια ποσά σπαταλήθηκαν για την διοργάνωσή τους και όπως είπε,  δεν ευθύνονται για την μετέπειτα διαμόρφωση των κρίσιμων οικονομικών συνθηκών στη χώρα.

«Για μένα είναι μεγαλύτερη πρόκληση το 2021 από το 2004», είπε χαρακτηριστικά,σε συνέντευξή στον Σκάϊ, ενώ απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το γενικό πλάνο των εκδηλώσεων, τονίζοντας πως ότι γίνει, θα γίνει με μέτρο, σε ερώτηση που της υπέβαλαν για το κόστος του όλου εγχειρήματος. Πρέπει να τονιστεί πως η ίδια θα εργαστεί χωρίς μισθό στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Η κα. Αγγελοπούλου, ρωτήθηκε αρκετές φορές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και για το αν τελικά, οι αγώνες αυτοί ήταν και ο βασικός λόγος που οδήγησε τη χώρα σε οικονομική κρίση.

«Οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα», είπε η κα. Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Οι αγώνες πέτυχαν, ο προϋπολογισμός της επιτροπής, 2 δισ. τότε, κάναμε τους αγώνες και αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες», υπογράμμισε.

«Παραδώσαμε έργο στην ώρα του, από τους 150.000 εθελοντές δεν ζήτησε κανείς να διοριστεί δεν ζήτησε κανείς αντίδωρο». «Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα», πρόσθεσε.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 είπε αακόμα ότι «η λάμψη ήταν η Ελλάδα και όχι η Γιάννα». «Αυτό που με πόνεσε ήταν ότι χάσαμε όλη αυτή την υπεραξία που είχαμε προσπαθήσει όλοι να πετύχουμε».

«Σημασία έχει η διαδρομή. Όπως και εγώ προσωπικά απήλαυσα τη διαδρομή της χώρας στη μεγάλη προσπάθεια το 2004, θέλω και τώρα να δω όλη αυτή τη προσπάθεια να αγκαλιάζει όλο το κόσμο», είπε.

Για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σήμερα, είπε ότι χάθηκαν όλα. «Χάθηκε και ο μόχθος της Ελλάδας να δείξει ότι είναι μια πραγματικά σύγχρονη χώρα» και ευθύνονται οι κυβερνήσεις για τη κατάσταση που είναι σήμερα. «Μη ρωτάτε εμένα, εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά πήγα σπίτι μου».

Τι είπε για την επιτροπή “Ελλάδα 1821”

«Η υπόθεση αυτή είναι τόσο μεγάλη που μας ξεπερνάει», είπε η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, προσθέτοντας ότι «τους θέλουμε όλους μέσα, μικρούς μεγάλους. Ο σκοπός της γιορτής δεν είναι μια παρέλαση, αλλά να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε, χωρίς ένα ενιαίο αφήγημα», είπε μεταξύ άλλων.

«Με μέτρο θα προχωρήσουμε σεβόμενοι τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Καταλαβαίνω και αισθάνομαι τα προβλήματα του κόσμου. Σκοπός μας είναι μετά την αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση του Ελληνα, να έρθει και η αυτοπεποίθηση ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο μας σαν χώρα», σημείωσε, λέγοντας επίσης πως καιρό ήθελε να κάνει κάτι για την Ελλάδα.

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» είπε επίσης πως στην όλη προσπάθεια υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι από όλους τους χώρους, που θα βοηθήσουν στο να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή, ξεκαθαρίζοντας ότι  δέχτηκε την συγκεκριμένη πρόκληση, ζητώντας να συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Ελληνες στην προσπάθεια αυτή, κρατώντας μακριά από το «Ελλάδα 2021» πολιτικές αντιπαραθέσεις, κάτι που ήθελε και ο πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και προχώρησε σε συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η κα Αγγελοπούλου θεωρεί το 2021 «πολύ πιο σημαντικό από το 2004» γιατί μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είχαμε τα μάτια της υφηλίου επάνω μας, αλλά «τώρα θέλουμε τα μάτια τους κόσμου πάνω μας συνεχώς, αενάως, για χρόνια». Είπε ότι περιμένουμε κι άλλους ανθρώπους να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό.
Η κα. Αγγελοπούλου  εξήγησε ότι το «2021» θα είναι ένα μεγάλο συνέδριο για την επανάσταση του 1821 και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στο εξωτερικό όπως Αμερική, Αυστραλία και Αφρική.

Σημείωσε ότι δεν θα πληρωθούν όσοι συμμετάσχουν από το εξωτερικό και «θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε με χορηγίες όπως έγινε με την Εθνική Τράπεζα». Είπε ότι πολλοί άνθρωποι παίρνουν τηλέφωνο και θέλουν να δουλέψουν ως εθελοντές καθώς όπως της έχουν πει, «αυτά τα 10 δύσκολα χρόνια της κρίσης απομόνωσαν τους ανθρώπους και ο κόσμος θέλει να γευτεί ξανά την χαρά της επικοινωνίας».