Καλιφόρνια: Δυο νεκροί έφηβοι από τους πυροβολισμούς σε σχολείο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δύο νεκροί μαθητές και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης σε αμερικανικό σχολείο, με τα κίνητρα του 16χρονου δράστη να παραμένουν άγνωστα.

Μέσα σε μόλις 16 δευτερόλεπτα, ο εικονιζόμενος Nathaniel Berhow έβγαλε το ημιαυτόματο όπλο από το σακίδιό του, πυροβόλησε πέντε συμμαθητές του στο λύκειο Saugus High School της Καλιφόρνια και κατόπιν έστρεψε την κάννη στον εαυτό του, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το μάθημα, και δεκάδες μαθητές έτρεξαν πανικόβλητοι να κρυφτούν μέσα στις τάξεις.

Δύο από τα θύματα του 16χρονου «μακελάρη», μια συνομήλικη του κοπέλα και ένα 14χρονο αγόρι, υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες που μεταδίδει o ιστότοπος Usa Today. Εκτός από τον δράστη, που συνελήφθη και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς

Η κοινότητα της Σάντα Κλαρίτα και οι Αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν τι έκανε το «γλυκό» και «ντροπαλό», σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών του, αγόρι να μεταμορφωθεί σε δολοφόνο. Σύμφωνα με το CNN οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους λογαριασμούς του νεαρού στα social media. O Αστυνόμος Kent Wegener από το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες είπε σε δημοσιογράφους ότι ο δράστης δεν φαίνεται να είχε προσωπική έχθρα με τα άτομα που πυροβόλησε, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία.