Έρευνα Kytion: Έλληνες φοιτητές από την Πάτρα πήραν το πρώτο βραβείο και το εισιτήριο για την Ολλανδία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τα ελληνικά πανεπιστήμια  αποτελούν το “φυτώριο” των Ελλήνων επιστημόνων και προσφέρουν ακαδημαϊκή γνώση υψηλού επιπέδου. Όμως, υστερούν στην έρευνα και δεν έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τους φοιτητές που ξεχωρίζουν με τις καινοτόμες δράσεις τους.

Το αποτέλεσμα  είναι οι φοιτητές να καταλήγουν  και να διακρίνονται στο εξωτερικό, καθώς τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα απέχουν παρασάγγας από την προοπτική στήριξης εκείνων των φοιτητών με πλούσια και γόνιμη ερευνητική δράση, ικανή να παράξει πρωτοποριακά αποτελέσματα και τα οποία δυστυχώς καρπώνονται οι ξένες χώρες.

Ο λόγος για την ομάδα Kytion του φοιτητή του Πολυτεχνείου Πατρών του Διονύση Μπίτα, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό στο πλαίσιο του προγράμματος Agri–Food Masterclass, που είναι συνδεδεμένο με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία δράση των Ολλανδών, στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησης και ανάληψης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον αγρο-διατροφικό τομέα και την ανάπτυξη της δυναμικής start–up εταιρειών.

Με τη συμμετοχή 12 επιχειρηματικών ομάδων από τον τομέα της αγροδιατροφής και της τεχνολογίας ολοκληρώθηκε το Agri–Food Masterclass, το ετήσιο τριήμερο workshop αγρο-επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε στην Πάτρα για 7η συνεχή φορά από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου η Ολλανδική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Orange Grove.

Το Masterclass υλοποιήθηκε από το Centre for Value Creation του Wageningen University and Research (CVC-WUR) με έδρα την Ολλανδία, το οποίο υποστηρίζει επιστήμονες, νέους επιχειρηματίες και φοιτητές ώστε να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα.
Παράλληλα, ο οργανισμός ενισχύει και την ανάπτυξη startups που σχεδιάζουν λύσεις για διεθνείς προκλήσεις.

Παρουσία της Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Stella Ronner-Grubačić, έγινε η απονομή των βραβείων με την ομάδα του Διονύση Μπίτα, να παίρνει το πρώτο βραβείο και η οποία θα αναχωρήσει για την Ολλανδία, προκειμένου να αναπτύξει την πρωτοποριακή εφεύρεσή της που αφορά στον αγρο-διατροφικό τομέα.