ΕΒΕΠ: Υποστήριξη Γεραπετρίτη στα εμβληματικά έργα του Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τη δέσμευση για προώθηση με διαδικασίες fast track των εμβληματικών παρεμβάσεων που αφορούν στην ανάπτυξη του Πειραιά  ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας ο κ. Γ. Γεραπετρίτης ο οποίος έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του δ.σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά υπό τον κ. Β. Κορκίδη.

Ειδικότερα για την ανάπτυξη της Ιπποδάμειας αγοράς που προωθεί το ΕΒΕΠ ο υπουργός ενημερώθηκε για την μελέτη η οποία και θα παρουσιαστεί εντός του Δεκεμβρίου, χαρακτηρίζοντας την πολύ σημαντική.

Σχετικά με την υπογειοποίηση των γραμμών των ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά ο υπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αφ ενός υπάρχει ώριμη μελέτη και κάλυψη των περιβαλλοντικών και άλλων επιπτώσεων και αφ ετέρου προσδιορισμός των πηγών χρηματοδότησης του εγχειρήματος.

Ενήμερος και για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου του Πειραιά δήλωσε ο υπουργός ο οποίος επίσης δεσμεύτηκε να συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για την  αξιοποίηση του κτιρίου της Ραλλείου στο κέντρο του Πειραιά. Ωστόσο ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε από το ΕΒΕΠ να υπάρξει και ένα plan B σε ενδεχόμενο αντιρρήσεων ως προς την πρόταση που υποστηρίζει το Επιμελητήριο.

Να σημειωθεί επίσης ότι το δ.σ. του Επιμελητηρίου ζήτησε την παρέμβαση του κ. Γεραπετρίτη για την αναμόρφωση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας προτείνοντας μεταξύ άλλων να ακολουθεί το «γαλλικό μοντέλο».

Επίσης ο κ. Γεραπετρίτης ενημερώθηκε και για την πρόθεση αξιοποίησης έκτασης στην περιοχή των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας για την ανάπτυξη ενός campus του Πανεπιστημίου Πειραιά την οποία και επικρότησε λέγοντας ότι σαφώς τάσσεται υπέρ δράσεων που προτάσσουν την παιδεία ως μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής