Στουρνάρας: “Έχουμε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 1 λεπτό

Η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης μεγαλύτερες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτή τι στιγμή, ανέφερε ο  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκπομπή στην ΕΡΤ , το βράδυ της Δευτέρας, λέγοντας ότι :”Αν συνεχίσουμε όπως έχει ξεκινήσει αυτή η κυβέρνηση, θα βγει ο λογαριασμός. Οι επενδύσεις, το διαθέσιμο εισόδημα και η απασχόληση ανακάμπτουν».

«Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα κινηθεί γύρω στο 2,4% με 2,5%» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε για την   ελληνική οικονομία, είπε ότι « θα πρέπει να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχεία για να διαπραγματευτούμε τα χαμηλότερα πλεονάσματα αλλά πάντα με καλή σχέση με τους εταίρους».

Για το σχέδιο «Ηρακλής» ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως ανάλογο σχέδιο εκπονήθηκε και δοκιμάστηκε στην Ιταλία. Καλύπτει τα 30 δισ. από 75 δισ. των «κόκκινων δανείων». Θα δούμε τι άλλο θα υπάρξει στο τραπέζι» επεσήμανε.

Τι είπε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Για την περίοδο του 2015 και την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στουρνάρας είπε ότι  «Ο ΣΥΡΙΖΑ με θεώρησε πολιτικό αντίπαλο και από εκεί ξεκίνησε το πολιτικό πρόβλημα. Ως κεντρικός τραπεζίτης εκφράζω την κοινή λογική και το ρεαλισμό.

Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών οικονομικών σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή. Οι πληροφορίες μας έλεγαν πως υπήρχε προετοιμασία για τη μετάβαση σε ένα εθνικό νόμισμα, στη δραχμή. Δεν μπορούσα να αγνοήσω αυτήν την πληροφόρηση από τη θέση που ήμουν. Όποιος ξεχνάει από παρελθόν είναι υποχρεωμένος να το ξαναζήσει»