Πλακιωτάκης – Reichel: Συζήτησαν για προσφυγικό και ναυτιλία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Ernst Reichel.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ο Γερμανός πρέσβης ενημερώθηκε σχετικά με την παρούσα κατάσταση του μεταναστευτικού στο Ανατολικό Αιγαίο. Δόθηκε έμφαση στα θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω συνδρομής και ενίσχυσης με κατάλληλα επιχειρησιακά μέσα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX στην Ελλάδα συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στην Εθνική προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή επιτήρηση των Ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί  θεμάτων που βρίσκονται στο προσκήνιο της διεθνούς και ευρωπαϊκής ναυτιλιακής ατζέντας με επίκεντρο τις εξελίξεις στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν στην αναβάθμιση των διμερών τους σχέσεων τόσο στο ναυτιλιακό τομέα όσο και στον τομέα της διαχείρισης συνόρων και στην εμβάθυνση της τεχνικής συνεργασίας, σε υπηρεσιακό επίπεδο σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.