Ποιοι είναι οι δύο μνηστήρες που διεκδικούν την Creta Farms

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Δύο είναι οι μνηστήρες για την Creta Farms  και πρόκειται για τα επενδυτικά σχήματα  Impala Invest και Lime Capital που εκδήλωσαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, καταθέτοντας τη Δευτέρα δεσμευτικές προσφορές για την κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Το ελληνικών συμφερόντων ολλανδικό fund Impala Invest BV με επικεφαλής τον Δημήτρη Βιντζηλαίο,  τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε αρκετές επενδυτικές κινήσεις στον χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα.Είχε αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, η οποία ωστόσο πτώχευσε.

Η  Impala Invest BV έχει εξαγοράσει το 70% της «Σερραϊκής – Θρακικής Αλλαντοβιομηχανίας Α.Ε.» (ΧΑΡΙΝΟ Α.Ε.) και το πλειοψηφικό μερίδιο στη Λακωνική Τροφίμων.

Η δραστηριότητά της είναι επικεντρωμένη στον χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, κυρίως στην νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι ιδιαίτερα γνωστή στην παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων ζύμης.

Το ρωσικών συμφερόντων fund,  Lime Capital Partners, ελέγχει ήδη στην Ελλάδα τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, την οποία διαχειρίζονται μέσω της εταιρείας συμμετοχών SI Foods Ltd.

Τον Μάρτιο του 2019 προχώρησε στην  εξαγορά του 44,73% της Unismack, μιας startup με έδρα το Κιλκίς, που ειδικεύεται  στην  ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων σνακ.

Συγκεκριμένα, η Lime Capital Partners Ltd (LCP) είναι μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων που επενδύει το προσωπικό κεφάλαιο των συνεργατών της σε ευκαιρίες ανάπτυξης και ανάκαμψης, στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των μεταλλείων και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αρχίσει άμεσα η αξιολόγησή τους, ώστε το συντομότερο δυνατό να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής που θα αναλάβει την Creta Farms.