Σε ρυθμούς Black Friday η αγορά που έχει ήδη προετοιμαστεί για τις 29 Νοεμβρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Απέχουμε σχεδόν δέκα μέρες από την Black Friday που είναι στις 29 Νοεμβρίου και οι καταστηματάρχες μετρούν αντίστροφα για να υποδεχτούν τους καταναλωτές και να τους δελεάσουν με τις προσφορές.

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως αρκετές μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων θα προχωρήσουν σε γενναίες εκπτώσεις που θα φτάσουν έως και  70%, σε ορισμένα προϊόντα.

Σημειώνεται ότι ορισμένα καταστήματα έχουν προχωρήσει σε προσφορές ήδη από το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων στις 15 Νοεμβρίου.

Ειδικά οι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν στη Black Friday, εδώ και αρκετές μέρες έχουν ειδικά banner στα online καταστήματά τους, όπου οι καταναλωτές μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους ώστε να ενημερωθούν νωρίτερα με newsletter για τις προσφορές στα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Οι επιχειρήσεις μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες τους μάλιστα, προτρέπουν τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς αρκετές μέρες πριν, να φτιάξουν λίστα με τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν και να καθορίσουν συγκεκριμένο μπάτζετ.
Ήδη προβάλλονται τα πρώτα διαφημιστικά σποτ των εταιρειών και σε πολλές ιστοσελίδες γνωστών αλυσίδων, φιλοξενούνται χρονόμετρα που μετρούν αντίστροφα μέχρι τη μεγάλη μέρα των προσφορών.

Η μάχη στον συγκεκριμένο κλάδο αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή καθώς πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα μετά τη συμφωνία Public – MediaMarkt αλλά και την είσοδο του Πλαισίου στις λευκές συσκευές.

Σημαντικό μερίδιο στον τζίρο της συγκεκριμένης μέρας, διεκδικούν και οι εταιρείες ένδυσης καθώς σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, τα ρούχα βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών που προχώρησαν σε αγορές.

Αντίστοιχα και οι εταιρείες καλλυντικών και αρωμάτων ρίχνονται στη μάχη του ανταγωνισμού, όπως επίσης κι εκείνες των επίπλων και των οικιακών συσκευών.