Βρετανία: Χωρίς ξεκάθαρο νικητή το ντιμπέιτ Τζόνσον – Κόρμπιν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν αναμετρήθηκαν τηλεοπτικά το βράδυ της Τρίτης χωρίς ωστόσο να προκύψει ξεκάθαρος νικητής στο μεταξύ τους ντιμπέιτ.

Οι δύο ηγέτες έδωσαν τα χέρια, προτού ξεκινήσει το ντιμπέιτ, αν και η γλώσσα του σώματός τους πρόδιδε τις «εχθρικές» τους προθέσεις, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Δημοσκόπηση της «YouGov» που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα δείχνει ότι ο Τζόνσον έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του. Ο Τζόνσον κατάφερε να πείσει το 51% των Βρετανών ενώ ο Κόρμπιν το 49%.

Σχολιάζοντας την απόδοση των Τζόνσον και Κόρμπιν, ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Brexit, Nάιτζελ Φάρατζ, έδωσε το δικό του στίγμα. Για τον Φάρατζ, νικήτρια της χθεσινής τηλεμαχίας ήταν η δημοσιογράφος που συντόνιζε την συζήτηση, Τζούλι Ετσινχαμ του τηλεοπτικού δικτύου «ITV».

Ο «ντροπαλός» Κόρμπιν όπως τον χαρακτηρίζουν σήμερα τα βρετανικά ΜΜΕ είχε τις αναστολές του σε ότι αφορά το Brexit. Περίπου εννέα φορές που ρωτήθηκε εάν είναι υπέρ ή κατά του Brexit, δεν έδωσε σαφή απάντηση», υποστηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον, πέρασε το κατώφλι του τηλεοπτικού δικτύου «ITV» συνοδευόμενος από την επίσημη ερωμένη του, Κάρι Σίμοντς.

Ο αρχηγός των Τόρις δέχτηκε απανωτές ερωτήσεις από τον Τζέρεμι Κόρμπιν για το πώς θα είναι υγειονομικό σύστημα της Βρετανίας (NSH) αφότου αποχωρήσει η χώρα από την Ε.Ε.

Στη διάρκεια του ωριαίου debate , η 50χρονη Τζούλι Έτσινγχαμ ήταν υποδειγματική. Δεν έχασε την ψυχραιμία της και συντόνισε άρτια την συζήτηση, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Η Τζούλι, Έτσινγχαμ με το ξανθό καρέ μαλλί, ψηφίστηκε το 2010 ως «Παρουσιάστρια της Χρονιάς» από τη Βασιλική Τηλεοπτική Ένωση αποσπώντας τον τίτλο της πρώτης γυναίκας που κατακτά το βραβείο.