Μετά την ΑΣΟΕ επεισόδια και στο Πάντειο: Κρανοφόροι χτύπησαν φοιτητές (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μετά την επεισοδιακή συνέλευση των φοιτητών στην ΑΣΟΕ όπου αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε γενική συνέλευση των φοιτητών (Διαβάστε ΕΔΩ) ανάλογο περιστατιό σημειώθηκε και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα», άτομα με κράνη εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να χτυπούν έναν φοιτητή, ενώ απείλησαν μία ακόμη φοιτήτρια, την οποία μπουγέλωσαν.

Ένας εκ των φοιτητών του Παντείου περιγράφει το περιστατικό: «Λίγο πριν τη στιγμή της επίθεσης στεκόμουν ακριβώς δίπλα στο παιδί το οποίο δέχτηκε την επίθεση. Σε εκείνο το σημείο είχε γίνει μια μεγάλη άτοπη διαφωνία δύο παρατάξεων για ευρύτερα ζητήματα όπως η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Σε κάποια στιγμή ο συντονιστής λέει να σταματήσουν και να σηκωθεί η επόμενη παράταξη που έτυχε να είναι η ΔΑΠ. Τότε άτομα με κράνη και αντικείμενα στο χέρι (σαν κοντάρια μου φάνηκαν) περνάνε ακριβώς από μπροστά μου και αρχίζουν να χτυπούν το παιδί στο κεφάλι. Σε αυτό το σημείο εγώ και άλλα δύο παιδιά προσπαθούμε να τους συγκρατήσουμε, αλλά μας σπρώχνουν και εγώ χτυπάω με την πλάτη μου στον τοίχο. Έξω συνεχίζει ο ξυλοδαρμός και το παιδί καταφέρνει να φύγει».

Ο φοιτητής είπε πως ήταν ακόμη δύο αναρχικοί χωρίς κράνη στο σημείο και άρχισαν να απειλούν τον ίδιο, λέγοντάς του πως θα έχει την ίδια κατάληξη. Μετά ωστόσοηρέμησαν και τους ρωτούσε να καταλάβει την λογική τους.

Ένας άλλος φοιτητής είπε πως μία κοπέλα ανέβηκε να μιλήσει για το θέμα της συνέλευσης (συζητούσαν για κατάληψη) και άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να την μπουγελώνουν, αναγκάζοντάς την να κατέβει. Κάποιοι πήγαν να την προστατέψουν και ακολούθησε κυνηγητό, με τους φοιτητές να τρέχουν έντρομοι, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή: Foititikanea.gr